18:03 / 28.05.2021.

Autor: Klaudia Modrić Plantarić/Regionalni dnevnik/HRT

Mališani spremni za sve izazove

Radionica za školarce

Radionica za školarce

Foto: HRT / HTV

Ravnateljstvo civilne zaštite, područnog ureda Rijeka održalo je u Osnovnoj školi Čavle edukativnu radionicu kojom djeci odmalena ukuzuju na neželjene posljedice rizičnih ponašanja, odnosno uče ih kako pravilno reagirati i postupiti u izvanrednim situacijama.

Neobično je bilo u dvorištu OŠ Čavle nedaleko od Rijeke. Nakon ublažavanja epidemioloških mjera organizirana je tradicionalna edukativna igraonica i radionica za učenike nižih razreda. Kako reagirati u slučaju nesreća, u opasnim situacijama. Jedna od prvih stvari je biti spreman!

- Da je to nekakva torba, ruksak koji će nam biti pri ruci kad moramo brzo izaći iz kuće: Da taj ruksak samo zgrabimo i izađemo s tim stvarima, objašnjava Petar Jagodnik iz ravnateljstva Civilne zaštite.

Najmlađi kao spužve upijaju sve što čuju

Uzeti treba kaže prvašić Stipe - vodu, novac, odjeću, lampu i hranu. Mate bi, kaže uzeo - hitnu pomoć, lijekove, robu, vodu, mobitel, osobnu karticu i slike. Tradicionalne radionice, nadaju se u ravnateljstvu civilne zaštite, nastavit će se i u ostalim školama riječkog prstena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!