09:50 / 11.07.2019.

Autor: HRT

Marija Ott Franolić: Djeci treba čitati svaki dan

-

-

Foto: - / -

S djecom treba puno razgovarati, poticati ih na izražavanje vlastitim riječima i koristiti svakodnevne situacije za igranje jezičnih igara savjetuje voditeljica radionica za poticanje čitanja na Moru knjiga.
Po posljednjim statističkim podacima čak 44 posto hrvatskih građana tijekom godine dana ne pročita nijednu knjigu. Koliko vremena za čitanje uopće mogu naći djeca koja se uz školske obaveze, bave sportom, umjetničkim aktivnostima, uče strane jezike.

Zašto je čitanje uopće važno, koje vještine djeca razvijaju kroz čitanje i kako ih poticati na čitanje? O tome je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorila Marija Ott Franolić, književna znanstvenica koja se aktivno bavi poticanjem čitanja od najranije dobi.Na ovogodišnjem Moru knjiga na Zrinjevcu, Ott Franolić je održala četiri radionice. Osim klasika „Oprostite, jeste li vi vještica?", čitala je i izvrsnu priču o čitateljima „Uljuđeni vuk" (Becky Bloom i Pascal Biet), „Atlas pustolovina" Lucy Letherland, fantastičnu priču o pravu na različitost Pascala Bieta „Izgubio se jedan zeleni pas", te prekrasnu priču o čuđenju i želji za novim znanjima „Mjesečeva splav" Sanje Lovrenčić i Pike Vončine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!