20:45 / 23.07.2020.

Autor: Sunčica Findak/Dnevnik/IMS/HRT

Među budućim srednjoškolcima najpopularnije opće gimnazije

-

-

Foto: - / -

Završene su prijave za upise u srednje škole. Među budućim srednjoškolcima najpopularnije su opće gimnazije.
Završene su prijave za upise u srednje škole. I dalje su među budućim srednjoškolcima najpopularnije opće gimnazije, kojima pušu za vratom i neka strukovna zanimanja. No ovih dana osim o upisima sve glasnije govori se i o tome što će biti s nastavom najesen.

Budući srednjoškolci čini se dobro su proučili gdje žele nastaviti školovanje. Jezična i opća gimnazija među pet su najpopularnijih škola za naše 15- godišnjake. A od strukovnih one koje obrazuju ekonomiste i tehničare za računalstvo. Iako se u izboru programa razlikuju, u želji za novu nastavnu godinu - ne. 

Većina učenika smatra da su se dobro snašli u školi na daljinu, ali ipak bi radije u školu da se mogu družiti. I ravnatelji, ali i roditelji na istom su tragu.

Naravno zadnju riječ imat će ministar i epidemiolozi. Možda bi se, kako se nagađa, satovi mogli skratiti na 40 minuta, a 5 minuta ostaviti za dezinfekciju razreda. Možda će se morati nositi maske u razredu, možda će se i pomaknuti početak školske godine planiran za 7. rujna... Ono što je jedino sigurno - da je do tada ostalo još točno - 45 dana.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!