11:00 / 30.06.2021.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Među slavnim gostima sajma knjige „Librić“ i Goran Višnjić

Goran Višnjić

Goran Višnjić

Foto: Dnevnik/IMS / HRT

U Šibeniku je u okviru Međunarodnog dječjeg festivala (MDF) otvoren sajam dječje knjige "Librić". Očekivano, veliki je interes izazvao nastup našeg glumca svjetskog glasa Gorana Višnjića koji je djeci čitao „Ježevu kućicu“.

MDF u svom 61. izdanju obilježava 2021. kao Godinu čitanja pa je u Šibenik ponovno stigao sajam Librić, a poznate i manje poznate osobe iz javnog i društvenog života čitaju djeci priče.


Iz šibenskog Đardina javila se ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska u društvu direktorice sajma Slavice Ćurković:

- „Librić“ je projekt koji smo počeli prošle godine u suradnji s MDF-om. Cilj je upoznati djecu s najnovijom književnom produkcijom, ali i sa samim autorima i ilustratorima koji nam dolaze u goste, istaknula je direktorica Ćurković.


U programu sudjeluju Ante Tomić – ovaj put u ulozi pisca za djecu, zatim Anita Smolčić i Hana Lukas Midžić s hommageom Vasku Lipovcu, dolaze i Ljerka Rebrović i Ivana Pipal, te dobitnik nagrade „Grigor Vitez“ Dominik Vuković.

Sajam knjige Librić

Sajam knjige Librić

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

- Tu su i studenti osječke Akademije koji daju doprinos u kreativnom smislu. Oni obogaćuju sve naše programe izvedbama lutkarskih etida prema literarnim predlošcima naših gostiju pisaca i spisateljica, dodaje Slavica Ćurković.


Svaku noć pojavljuje se, pak, baka Librić, najdugovječniji lik pulskog sajma dječje knjige Monte Librić koji pripovjeda priče, ali i razgovara o čitanju i važnosti knjige.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!