Humanitarna vožnja za najmlađe božićnim vlakom Tin-express

03.12.2022.

09:33

Autor: HRT/IMS

Humanitarna vožnja božićnim vlakom Tin-express

Humanitarna vožnja božićnim vlakom Tin-express

Foto: HTV / HRT

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom HŽ Putnički prijevoz organizira humanitarnu vožnju božićnim vlakom Tin-express na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Savski Marof - Zagreb Glavni kolodvor, koju daruje djeci s invaliditetom i djeci bez roditelja i roditeljske skrbi. Ove godine vožnje Tin-expressa organizirane su u svim većim gradovima.

U okićenom vlaku bit će oko 180 djece s roditeljima i voditeljima, a uz prigodni program djecu će dočekati Djed Božićnjak s vilenjacima. 

- HŽ na Međunarodni dan osoba s invaliditetom organizira pet humanitarnih vožnji za djecu s invaliditetom za različite udruge i domove. Vožnje se organiziraju u Zagrebu, Rijeci, Varaždinu, Slavonskom Brodu i Splitu. Djeca mogu očekivati pregršat zabave u vlaku, nekima od njih je ovo prvi susret s vlakom, rekao je Mario Zubak, član Uprave HŽ Putničkog prijevoza, dodajući da je Djed božićnjak za svu dobru djecu u vlaku pripremio poklone.

Tin Express vozi najmlađe putnike odd 27. studenoga do 6. siječnja. 

- Radnim danom vožnje su organizirane u jutarnjim i poslijepodnevnim satima za djecu u vrtićima i školama, a vikendom su karte u slobodnoj prodaji za građanstvo, rekao je Zubak i naglasio kako Tin Express vozi preko 20 godina.

U HŽ-u očekuju preko 20.000 posjetitelja ove godine, pošto u dvije pandemijske godine Tin Express nije prometovao.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!