15:19 / 02.04.2021.

Autor: Hina

Međunarodni je dan dječje knjige

Festival dječje knjige Monte Librić, 2020.

Festival dječje knjige Monte Librić, 2020.

Foto: Srećko Niketić / PIXSELL

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek uputila je čestitku djeci i mladim čitateljima u povodu Međunarodnog dana dječje knjige, koji se obilježava 2. travnja, te poručila: "Čitajmo da ne ostanemo bez riječi."

Čestitajući najmlađim čitateljima Međunarodni dan dječje knjige, ministrica je pozvala sve, "svu djecu, ali i sve odrasle, mlade i one s nešto više godina iza sebe, da dopuste dobroj knjizi, lijepoj priči, duhovitoj, dirljivoj ili razigranoj poeziji da probude ono najbolje u njima, da ih podsjeti na trenutke kad su djetinje otvorenim i iskrenim srcem otkrivali puninu, raznolikost i ljepotu svijeta, prirode, drugih ljudi".

Naglasila je kako Ministarstvo kulture i medija uz pomoć Stručnog povjerenstva za dječju knjigu intenzivno podupire pisanje i objavljivanje knjiga namijenjenih djeci i mladima, te izrazila osobito zadovoljstvo pojavom sve većeg interesa i autora i nakladnika za pisanje, prevođenje i objavljivanje kvalitetne dječje književnosti, često obogaćene vrhunskim ilustracijama primjerenima i književnom tekstu i uzrastu ciljane publike.


- Zato upravo u ovoj Godini čitanja osobitu pozornost poklanjamo najmlađim generacijama, onima koji tek postaju čitatelji, onima čiji se ukus oblikuje, onima koji svoju ljubav prema knjizi i čitanju tek otkrivaju, napomenula je ministrica Obuljen Koržinek, te poručila: Čitajmo da ne ostanemo bez riječi!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!