16:12 / 06.07.2018.

Autor: T.V./L.D.F./HRT

Međunarodni susret: 300 mladih u Rijeci uči o kreativnosti i miru

-

-

Foto: - / -

O danas pa do kraja tjedna u Rijeci se održava RAIYIS - Međunarodni susret mladih za kreativnost i mir, na kojem će se okupiti tristotinjak mladih.
O danas pa do kraja tjedna u Rijeci se održava RAIYIS - Međunarodni susret mladih za kreativnost i mir, na kojem će se okupiti tristotinjak mladih.

Organizirali su ga njemački Međunarodni centar za inovacije u obrazovanju, izraelski Al Qasemi koledž te Osnovna škola Milan Brozović iz Kastva, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke. Na susretu se okupilo tristotinjak djece i mladih u dobi od 14 do 17 godina iz Izraela, SAD-a, Japana, Njemačke te prijateljskih gradova Neussa i Kawasakija.

Bit će održano 45 različitih radionica s predavačima iz sedam zemalja, kao i deset panela na kojima će razmjenjivati iskustva, a sudionici će posjetiti i 39 institucija, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

U ovom sedmodnevnom kampu tristotinjak djece i mladih iz različitih dijelova svijeta (Izrael, SAD, Japan, Njemačka, Srbija) učit će od međunarodnih stručnjaka, izmjenjivati iskustva, družiti se i putovati. Cilj susreta je otvaranje dijaloga o miru i kreativnosti kroz aktivnosti koje motiviraju i osnažuju mlade da budu aktivni građani.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!