Miljenko i Drago bicikliraju Europom za djecu bez roditeljske skrbi

11.09.2023.

10:41

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT/V.M.

Centra za pružanje usluga u zajednici Maestral iz Splita zajedno s sva mlada Hrvata iz dijaspore organiziraju akciju Put za igru za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a kojom žele urediti igralište u sjedištu doma.

Biciklisti Miljenko Mrkonjić i Drago Jukić u nedjelju, 10. rujna, krenuli su na put od Frankfurta do Santiaga de Compostele, "Put Svetog Jakova", dug 2300 kilometara želeći skrenuti pozornost široj zajednici na djecu iz Maestrala.

Cilj akcije je prikupiti sredstva za potpunu obnovu dječjeg igrališta u sjedištu Centra Maestral u Splitu koje vapi za obnovom. Igralište koriste djeca koja žive na toj lokaciji, trenutno njih 58, ističu organizatori.

- Ovaj projekt je jako važan kako bi se djeci omogućila nesmetana igra, zabava, razvoj mašte i socijalizacija, u svom dvorištu, u skladu sa svim sigurnosnim standardima. Djeca provode dosta vremena na igralištu stoga nam je želja da to bude u ugodnijem okruženju, ističu iz doma Maestral.

Miljenko je rekreativni biciklist koji se dokazao kroz akciju "We ride against cancer - Put za život" 2020. godine kada je vozeći biciklu od Frankfurta do Imotskog prikupio donacije za djecu oboljelu od rak u Udruzi Sanus, jer je Miljenko sa šesnaest godina prebolio rak.

Akcija je izazvala veliku pozornost među našim ljudima u dijaspori, ali i Hrvatskoj, te je prikupljeno više od 25 tisuća eura.

- Nadamo se da bi ovom akcijom uistinu mogli i za našu djecu postići cilj, poručili su iz doma Maestral.


Put za igru

Put za igru

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!