10:33 / 30.06.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/E.L.S./HRT

Mladforma uljepšava pročelja osječkih zgrada

-

-

Foto: - / -

Želimo uputiti poruku mladima da je Osijek multikulturalan te europski solidaran i tolerantan grad u kojem se nitko ne smije osjećati ugroženo - poručio je Milaković.
Dječji vrtić Latica, na Vijencu Augusta Cesarca, dobio je novo nasmijano pročelje. Riječ je o prvoj akciji neformalne inicijative mladih Mladforma u partnerstvu s Gradom Osijekom s ciljem uklanjanja govora mržnje našaranog na pročeljima zgrada. No, nastavljaju i dalje uljepšavati pročelja osječkih zgrada.

-
Pokrenuli smo ovu akciju kako bi uljepšali naš grad a istodobno i "oslobodili" od neprikladnih škrabotina i govora mržnje i uredili gradska pročelja - objasnio je Saša Milaković, član osječke Mladforme.

Posla imaju puno, pomaže im udruga Hip-Hop Osijek te grad čiju su dozvolu dobili i koji je partner u ovom projektu.

-Želimo uputiti poruku mladima da je Osijek multikulturalan te europski solidaran i tolerantan grad u kojem se nitko ne smije osjećati ugroženo - poručio je Milaković.

Zadužen za umjetnički izričaj je osječki grafiter Armando El-Hag Hassan.

- U našim akcijama sudjeluje ekipa Mladforme koja je svakim danom sve veća, ali htio bih pohvaliti građane jer nam stalno šalju prijedloge za zidove, otkrivaju nam mjesta gdje vide neprimjereni sadržaji koji bi se mogli izbrisati i ukrasiti. imamo nekoliko zidova za razmotriti i dogovorit ćemo se koji ćemo raditi pa ljeto će nam biti radno - izjavio je grafiter.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!