10:15 / 18.05.2018.

Autor: M.Š./HRT

Mladi glazbenici u ozračju tambure

Tamburaški ansambl Muzičke akademije Zagreb na probi u Studiju 1 Hrvatskog radija

Tamburaški ansambl Muzičke akademije Zagreb na probi u Studiju 1 Hrvatskog radija

Foto: - / -

Tamburaški orkestar HRT-a koncertom, 20. svibnja, predstavlja mlade soliste na tamburi te vokalne i instrumentalne soliste na raznim instrumentima, nagrađivane učenike i studente glazbe.
Već tradicionalno svibanjsko predstavljanje sjajnih mladih glazbenika u ozračju tambure, ovaj put, uz Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) i mlade soliste na tamburi, u Studio Bajsić dovodi i vokalne i instrumentalne soliste na raznim instrumentima, sve višestruko nagrađivane učenike i studente glazbe.

Ove nedjelje, 20. svibnja u 20 sati, u studiju HRT-a 'Zvonimir Bajsić', na koncertu iz redovitog ciklus U ozračju tambure tako će uz Tamburaški orkestar HRT-a nastupiti Filip Merčep na vibrafonu, Franziska Anne Fundelić na flauti, Marko Blašković, Petra Stanec, Dominik Milošević i Lara Kelemen na bisernici, Ivan Jambrec, Antun Bračun i Ivan Koprić na braču te sopranistica Lucija Jelušić i bariton Jurica Jurasić Kapun, a na pozornici Studija Bajsić orkestru HRT-a će se pridružiti i Tamburaški ansambl Muzičke akademije Zagreb.

Na programu su djela Vatroslava Lisinskog, Friedricha Seitza, Ludwiga van Beethovena, Jenőa Hubaya, Vittorija Montija, Jerrya Grcevicha, Riccarda Drigoa, Pabla de Sarasate, Henryka Wieniawskog, Bože Potočnika, Ferde Livadića, Claudea Debussyja, Dubravka Palanovića i Siniše Leopolda. Djela skladan ili aranžirana za soliste i tamburaški orkestar.

Ulazak na koncert je slobodan uz prethodnu prijavu na telefonski broj 01 634 4969. Broj je aktivan tjedan dana uoči koncerta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!