10:20 / 17.08.2018.

Autor: T.V./HRT

Mladi hrvatski geografi u samom svjetskom vrhu

-

-

Foto: - / -

Ovogodišnje sudjelovanje hrvatskog tima na svjetskoj geografskoj olimpijadi obilježio je novi veliki uspjeh mladih geografa iz Hrvatske. Ugostili smo ih u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.
U gradu Quebecu u Kanadi od 31. srpnja do 6. kolovoza 2018. održana je 15. svjetska geografska olimpijada pod pokroviteljstvom Svjetske geografske unije. Sudjelovalo je 165 učenika iz 43 države. Ovogodišnje, osmo sudjelovanje hrvatskog tima na svjetskoj geografskoj olimpijadi obilježio je novi veliki uspjeh mladih geografa iz Hrvatske.

Srebrne medalje osvojili su hrvatski učenici Nikola Bišćan iz Srednje škole Donji Miholjac i Luka Banović iz Gimnazije Andrije Mohorovičića iz Rijeke. Brončanu medalju osvojio je Mihovil Penavić iz Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića iz Slavonskog Broda, a pohvalu Leo Radalj iz III. gimnazije Split. Tim su postignućima potvrdili da pripadaju u krug najistaknutijih mladih geografa u svijetu i dostojno prezentirali Republiku Hrvatsku.

Voditelji hrvatskog olimpijskog tima bili su Dubravka Spevec i Ivan Šulc, članovi Upravnog odbora Hrvatskog geografskog društva.

O tom velikom uspjehu, ali i planovima za budućnost u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorili su učenici Nikola Bišćan, Luka Banović, Mihovil Penavić i Leo Radalj te doc. dr. sc. Ružica Vuk, predsjednica Državnoga povjerenstva za natjecanje iz geografije i članica Upravnog odbora Hrvatskog geografskog društva:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!