Mladi i talentirani ljudi u maloj filmskoj sredini

28.08.2021.

15:05

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Filmska radionica u Orašju

Filmska radionica u Orašju

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Hrvatska matica iseljenika i Centar za kulturu Orašje organiziraju i ove godine u Orašju u Bosni i Hercegovini filmsku radionicu za ljubitelje sedme umjetnosti.

Novi filmski projekt s radionice svoju premijeru doživjeti će na ovogodišnjim 26. Danima hrvatskoga filma Ivo Gregurević.


O programu smo razgovarali s voditeljicom filmskih radionica Centra za kulturu Orašje Nives Antolak koja se video vezom uključila u emisiju Dobro jutro, Hrvatska:

Na prošlogodišnjem „pilot projektu" u radionici je nastao kratkometražni film „Bobby u pola tri", koji je potvrdio da Orašje ima filmski potencijal.


- Film je prikazan u sklopu festivalskog programa i oduševio je publiku, pa će tako i novi filmski projekt s radionice  premijeru doživjeti na ovogodišnjim 26. Danima hrvatskoga filma Ivo Gregurević, najavljuju organizatori.


Želja organizatora - Hrvatske Matice iseljenika i Centra za kulturu Orašje -  je mladim i talentiranim ljudima stvoriti okvir za rad i kreativnost u maloj filmskoj sredini kao što je Orašje. Na poziv se prijavilo 15 polaznika filmske radionice, među kojima je i nekoliko lokalnih zaljubljenika u filmsku umjetnost.


- Kroz radionicu, koja je se kao i prošlogodišnja održava pod stručnim okom redatelja Ivana Mokrovića iz Zagreba, polaznici se upoznaju s procesom snimanja filma, montaže, produkcije i distribucije te sudjelovati u novoj, zanimljivoj filmskoj priči. Idealna je to prigoda mladima koji planiraju nastaviti školovanje iz filmske umjetnosti, da naprave svoje prve filmske korake u može se reći „maloj Puli", ističu organizatori.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!