Mladi informatičari osvojili medalje na svjetskoj olimpijadi u Indoneziji

12.08.2022.

19:57

Autor: Dnevnik/IMS/T.D./HRT

Medalje za informatičare

Medalje za informatičare

Foto: HTV / HRT

A za izvrsne vijesti na Dan mladih pobrinuli su se mladi informatičari. Na svjetskoj olimpijadi u Indoneziji, na kojoj su naši reprezentativci sudjelovali putem interneta, Patrick Pavić i Dorijan Lendvaj osvojili su zlatne medalje, a Matej Vojvodić osvojio je broncu.

Osvojivši treće zlato na svjetskim olimpijadama Pavić je postao najbolji hrvatski mladi informatičar u povijesti te je ušao u Kuću slavnih svjetskih mladih informatičara.

- Vrlo je lijep osjećaj i na tim svjetskim Olimpijadama postoji nešto što se zove Kuća slavnih gdje se svi ljudi sortiraju po broju medalja i sada sam zauzeo sedmo mjesto u Kući slavnih među svim natjecateljima ikada. Utrošio sam tisuće sati tijekom srednjoškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja u pripremama za ovakve Olimpijade i slična natjecanja i naravno da mi ovaj uspjeh sada puno znači, rekao je Patrick Pavić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!