10:42 / 27.05.2021.

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Mladi umjetnici za Glazbenu školu u Sisku

Dobrotvorni koncert u Varaždinu

Dobrotvorni koncert u Varaždinu

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

U Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održan je dobrotvorni koncert za Glazbenu školu Frana Lhotke u Sisku, koja je teško oštećena u potresu. 

Organizatoru, Udruzi poklonika Milke Trnine, pridružile su se varaždinska Glazbena škola, varaždinski HNK i zagrebačka Muzička akademija, čiji su učenici, studenti te afirmirani glazbenici izveli arije iz poznatih opera.


- Želimo predstaviti s jedne strane Milku Trninu, opernu umjetnost, opernu divu, što to uopće znači biti operni pjevač, pripremati se…Ovi mladi ljudi se svi upravo na to pripremaju, kaže Zdenka Weber, muzikologinja i predsjednica Udruge poklonika Milke Trnine.


Imali su mogućnost biti u Sisku i Varaždinu, a 5. lipnja će biti i u Rijeci.


- Publika dobiva broj žiro računa na koji se i mogu uplaćivati donacije za obnovu oštećene Glazbene škole Fran Lothka u Sisku, dodaje Weber.


Tenor Roko Radovan je student 3. godine Muzičke akademije u Zagrebu i taj je nastup za njega bio vrlo važan:


- Za ovakvu prigodu, kad mi sa svojom glazbom možemo nekome, možemo uživat u svojoj glazbi i pomoći nekome, to je stvarno za nas mlade velika čast, ustvrdio je Radovan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!