07:58 / 02.10.2018.

Autor: E.L.S./Ž.Lj./HRT

Mladi zadarski vaterpolisti sve uspješniji

-

-

Foto: - / -

Jedan od četvorice zadarskih reprezentativaca Jerko Jurlina karijeru je odlučio nastaviti u zagrebačkoj Mladosti. Ostali ostaju u Zadru.
Vaterpolo u Zadru ima dugu tradiciju, ipak tek nakon izgradnje zatvorenog plivališta na Višnjiku nastaju nove, pozitivne priče. Sve se više igra taj vodeni sport i nema reprezentativne selekcije u kojoj zadarski klub nema svog predstavnika. Tako su na nedavnom europskom prvenstvu u Bjelorusiji boje Hrvatske branila čak četiri Zadranina.

Ne sanjaju baš svi dječaci nogometne ili košarkaške terene. Roko Jurišić, VK Zadar: Kao mali sam rano nauči plivati, to mi je od malih nogu bila velika želja, plivali u bazenu i loptom se igrati - to mi je bio san.

San koji je ostvario i zajedno s trojicom suigrača ovoga ljeta u hrvatskom dresu zaigrao na europskom prvenstvu u vaterpolu U19, u Minsku u Bjelorusiji.

Igrati za Hrvatsku je jako velika čast, to je san svakog sportaša, kaže Roko.

Osjećaj je, govore uglas zadarski dečki, fantastičan.

4. mjesto na europskom prvenstvu nije mala stvar i tek sad smo postali svjesni koliko je to veliki iskorak u našim karijerama i poticaj za daljni rad, izjavio je Ivan Vrbnjak.

Naporni treninzi, čak dva puta dnevno po dva ili tri sata itekako su se isplatili. I nitko se ne žali. Navikli smo, kažu. A taj se posao u zadarskom klubu itekako dobro odrađuje.

Kruna rada u klubu je poziv u reprezentaitvnu vrstu, to je znak da smo to dobro i napravili da nije izgubljeno vrijeme jer u svojim reprezentaitvnim selekcijama Zadar ima svoje predstvnike, ponosan je trener VK Zadar Goran Jovančević.

Jedan od četvorice zadarskih reprezentativaca Jerko Jurlina karijeru je odlučio nastaviti u zagrebačkoj Mladosti. Ostali ostaju u Zadru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!