16:09 / 28.08.2019.

Autor: Žana Ljuština / HRT

Mladima su društvene mreže izvori novih informacija

-

-

Foto: - / -

Trodnevna internacionalna Ljetna škola "Informacijska tehnologija i mediji" održava se u Zadru.
Trodnevna internacionalna Ljetna škola "Informacijska tehnologija i mediji" održava se u Zadru. Polaznici su studenti, ove godine njih 60. Pokušat će odgovoriti na mnoga zanimljiva pitanja, a jedno od njih tiče se društvenih mreža i medija.
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Kada žele doznati što se novo događa u svijetu, mladi će najčešće posegnuti za mobitelom i nekom od društvenih mreža.

-Mislim ja sam saznao da je Dinamo pobijedi preko društvenih mreža, kaže student iz Zagreba Tomislav Marčeta.

Baš zato temu smatraju važnom i zanimljivom.

- Važno jako je važno možda i previše. Evo sad u sobi nema interneta, odmah pomutnja neka - kako ćemo, što ćemo, opisuje studentica iz Tuzle Tea Hlavaček.

- Ovo je svijet koji me zanima, studiram psihologiju - meni je jako bitno znati kakao mediji utječu na ljude i kako ljudi razmišljaju o medijima, govori Iva Marketanović iz Zagreba.

Brojni su se profesori, znanstvenici posvetili ovim temama.

- Želimo upoznati  polaznike s novim trendovima, znamo da su informacije svugdje prisutne. Ako ne pratimo trendove u bilo kojem području, nema napredka. Želimo studente još bolje upoznati s najnovijim trendovima, kaže Ljiljana Zekanović sa Sveučilišta u Zadru.

Jer jedino ih se tako može pripremiti za zahtjevno tršite rada. To je razlog zbog kojeg se u sklopu Ljetne škole organiziraju i radionice na kojima novinari i urednici govore o svakodnvenim izazovima svoga posla.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!