Maturantice i maturanti bez roditeljske skrbi u kreacijama najuglednijih hrvatskih dizajnera

23:31 / 13.04.2022.

Autor: Marisabel Majić/Dnevnik 3/IMS/M.Š./HRT

Modna revija "Moja maturalna večer"

Modna revija "Moja maturalna večer"

Foto: HTV / HRT

U Zagrebu je održana modna revija "Moja maturalna večer" u organizaciji zaklade "Hrvatska za djecu". Zvijezde su bile maturantice i maturanti iz cijele Hrvatske - iz ustanova i institucija za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Prošetali su u kreacijama najuglednijih hrvatskih dizajnera i modnih kuća.

Pod svjetlima reflektora, Silvija i Fran prošetali su prvi put modnom pistom.

- Ja sam jako zadovoljna haljinom, to je haljina koju sam htjela, rekla je Silvija

- Meni je drago jer se okupilo par nas maloljetnika, maturanti smo i lijepo mi je da su nam pružili ovakvu priliku da nosimo ovako lijepa odjela, kaže Fran

Dizajn odijela i haljina birali su sami. A modni dizajneri ispunili su im želje.

- Zaista mi je prekrasno i jedno divno zadovoljstvo i onako obuzmu me emocije kad vidim nju u kreaciji, kaže modna dizajnerica Lana Puljić

Svrha ovog projekta je dati nadu i optimizam za novi segment života koji ih čeka.

- Kroz 11 ustanova, dvije udomiteljske obitelji, 26 mladih osoba, 16 djevojaka i 10 mladića, s haljinama i kompletnim oblačenjem za ovakvu svečanu večer u njihovom životu nastojali smo doprinijeti njihovom velikom i važnom trenutku, kaže Ozrenka Čolić iz zaklade "Hrvatska za djecu". 

Cijene kreacija ovise o materijalu i izradi, a neke dosežu i 10 tisuća kuna.

Ove haljine i odijela maturantice i maturanti dobit će besplatno kako bi i na svojim pravim maturalnim večerama zablistali u punom sjaju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!