Moje malo zlato - škola na Trećem izbliza

01.04.2020.

10:00

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

‘Moje malo zlato’ nova je rubrika emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' gdje se obrađuju teme koje se tiču roditeljske skrbi, brige oko djece, s naglaskom na djecu predškolske dobi.
Đurđa Trupinić učiteljica je već 28 godina a danas poznata prvašićima diljem zemlje. Svojim je novim televizijskim poslom pristupila vrlo odgovorno, svjesna koliko je njezina uloga u ovom trenutku bitna.Jako joj je bilo teško u početku govoriti kameri a ne djeci, kaže. Djeca joj nedostaju, nedostaje joj njihovo kimanje glavom, njihove oči, ali laknulo joj je kada je počela dobivati prve dječje radove i shvatila da interakcija itekako postoji.

- Dobivamo prekrasne poruke od djece, njihovih roditelja, baka, djedova, ali i od svojih kolegica učitelja i to nam je velika podrška - priznaje učiteljica Đurđa.

Prema podršci koju primaju i povratnim informacijama vide da su učenici izuzetno odgovorni i s nestrpljenjem čekaju 8 sati i početak nastave, što ih jako veseli.

Učiteljica Đurđa živi u Cerniku, mjesto sjeverno od Nove Gradiške, uzgaja cvijeće, ima svoj vrt, bavi se šivanjem, istražuje...- Djeca u ovom trenutku trebaju nešto najbolje i najveće - a to je naša briga, naše veselje i naše povjerenje - poručuje Sanja Polak ili učiteljica Sanjuška, kako je djeca znaju.

Naglašava da ona i kolegice u studijama nisu same.

- Iza nas je vojska učiteljica iz cijele Hrvatske koja prenosi ono što želimo da djeca nauče. One rade kod kuće sve moguće aktivnosti da bi program bio što kvalitetniji i da mi prezentiramo program koji su one osmislile.

Oduvijek je htjela biti učiteljica jer je shvatila, kaže, da je učiteljski posao sveti, da se njemu predaješ i služiš. Djeci poručuje da i dalje prate program, da budu sretnija uz njih i da znaju da u ovim trenucima koji su pomalo neobični misle na njih i svaki dan snimaju nešto novo kako bi mogli nastaviti učiti jer kako poručuje, "bez učenja i znanja nema ni sreće u životu!"A 7-godišnja Marta Pejić ispričala je putem Skype-a sve o školi na daljinu i svom boravku kod kuće.

Jasno joj je zbog čega je doma i koliko je opasan taj koronavirus, redovito prati Školu na Trećem i savjesno obavlja sve školske obaveze. Nedostaju joj prijatelji, posebno prijateljica Lana koja će uskoro slaviti svoj 8 rođendan. Nada se da će ga moći proslaviti zajedno s njom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!