Mural posvećen programu Erasmus+ na dvjema strukovnim školama u Osijeku

31.01.2023.

Zadnja izmjena 19:38

Autor: M.Š./Hina/HRT

Erasmus+

Erasmus+

Foto: Ineberg / Shutterstock

Mural posvećen programu Erasmus+ otvoren je u utorak na dvjema strukovnim školama u povodu početka Europske godine vještina i završetka Europske godine mladih, priopćeno je iz Agencije za mobilnost.

Mural prikazuje kartu Europe i poziva mlade da iskoriste Erasmusovu lepezu mogućnosti za studiranje, učenje i praksu u inozemstvu, naglašavajući pritom i programske prioritete - viziju inkluzivne, zelene, digitalne i participativne zajedničke europske budućnosti.

Erasmus+ mural na Strojarskoj tehničkoj te Elektrotehničkoj i prometnoj školi, poznatim po brojnim uspješnim Erasmus+ projektima i europskoj dimenziji učenja, izradili su ulični umjetnici.

Cilj je Europske godine vještina promicati veća, uključivija i učinkovitija ulaganja u osposobljavanje i usavršavanje kako bi se iskoristio pun potencijal europske radne snage i pružila potpora ljudima u prelasku s jednog radnog mjesta na drugo, rečeno je.

Otvaranje murala organizirala je Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade, a pozdravnim govorima popratili su da: službenik Europske komisije za program Erasmus+ u području općeg, strukovnog i obrazovanja odraslih Kristijan Vukelić, predstavnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Marina Smernić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš Kul, te ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU Antonija Gladović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!