Muzej neandertalaca i igraonice u njemu

06.01.2022.

17:10

Autor: Marijan Sviben/Regionalni dnevnik/I.B./HRT

Muzej neandertalaca

Muzej neandertalaca

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Za djecu koja školske praznike žele provesti učeći, prava je adresa Muzej krapinskih neandertalaca. Vrijedni muzealci za vrijedne mališane već sedamnaest godina uoči početka drugog polugodišta organiziraju edukativne radionice i igraonice. Čak i danas, na blagdan.

Zbog epidemije, grupe su na prvim ovogodišnjim muzejskim radionicama manje nego lani. No, redoviti polaznici, koji najviše vole fosile i minerale, na vrijeme su rezervirali mjesto.

Minerali su bili tema današnje radionice. Svatko od mališana našao je svog favorita.

- Citrin zato jer ima lijepi sjaj, gorski kristal sviđa mi se oblik i sodalit zato jer mi je plava boja omiljena, kaže David Žlepalo iz 3. razreda u Krapini.

Djeca vole ovakve radionice na kojima prva znanja o geologiji i paleontologiji stječu na zanimljiv način, uz igru i zabavu.

- Uvijek imamo nešto novo, trudimo se da nabavimo nove materijale, nove fosile, imamo brojna muzeografska pomagala i uvijek se trudimo nešto novo punuditi toj djeci, upravo nas oni tjeraju koji stalno dolaze da stalno radimo nešto novo, objasnila je Lorka Lončar Uvodić, viša muzejska pedagoginja u Muzeju krapinskih neandertalaca.

Znanje stečeno na radionici utvrđuje se u obilasku muzeja i nalazišta.

Radionice će se održati još sutra i prekosutra, kada će mališani proučavati kostur neandertalca i izrađivati predmete na isti način na koji su ih izrađivali neandertalci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!