Na Dan kazališta za djecu i mlade s ekipom iz Trešnje

20.03.2019.

12:26

Autor: Goran Ćelić/V.M./HRT

Rene Medvešek

Rene Medvešek

Foto: - / -

Ima li boljeg mjesta za obilježavanje današnjeg Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade od zagrebačkog kazališta Trešnja – ondje se, naime, priprema premijera nove dječje predstave 'Timm Thaler ili prodani smijeh' u režiji Renea Medvešeka.
Ima li boljeg mjesta za obilježavanje današnjeg Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade od zagrebačkog kazališta Trešnja – ondje, naime, teku užurbane pripreme za skorašnju premijeru nove dječje predstave 'Timm Thaler ili prodani smijeh' u režiji Renea Medvešeka.

Predstavu 'Timm Thaler ili prodani smijeh', prema romanu njemačkog autora Jamesa Krüssa, u kazalištu Trešnja Medvešek režira u suradnji s dramaturginjom Jelenom Kovačić, napominje se u najavi predstave.

Roman je prvi puta je objavljen davne 1962. godine i vrlo brzo je postao omiljeno štivo mnogih osnovnoškolaca. Timm Thaler siromašni je dječak zvonkog imena i zvonkog smijeha koji nesmotreno potpisavši ugovor s dijaboličnim moćnikom, barunom Garvom gubi najvrjedniji dio sebe - svoj neodoljivi, zarazni smijeh, stoji u najavi nove Trešnjine premijere.

Lik Timma Thalera tumači Matija Čigir, u ulozi Baruna Garva je Ivan Horvat, a Luka Bulović glumi Krešmira, novinara koji će pomoći Timmu u njegovoj potrazi. U ostalim ulogama su Tvrtko Jurić, Dubravka Lelas, Jure Radnić, Silvio Mumelaš, Aleksandra Naumov, Paško Vukasović, Sanja Hrenar, Kruno Bakota.

Glazbu je skladao Matija Antolić, kostime je osmislila Doris Kristić, a scenografiju Tanja Lacko, a rasvjetu je oblikovao Aleksandar Čavlek. Grafička dizajnerica je Jelena Đanko, a scenski slikar je Aleksandar Bezinović. Autor plakata predstave je Zdenko Bašić.

Predstava je namijenjena publici starijoj od sedam godina, a nakon premijere, koja će se održati u petak, 22. ožujka, slijede izvedbe 23. i 24. ožujka.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska ugostili smo glumce Matiju Čigira i Ivana Horvata te redatelja Renea Medvešeka:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!