14:30 / 29.11.2019.

Autor: V.M./HRT

Na HRT-u 25. put proglašeni 'Najljepši školski vrtovi'

-

-

Foto: - / -

Ekološko obrazovni projekt HRT-a 'Najljepši školski vrtovi' ove godine obilježava 25 godina postojanja. Završen je odabir najljepših školskih vrtova u Republici Hrvatskoj i danas su u našem studiju Bajsić proglašeni najljepši školski vrtovi.
Ekološko obrazovni projekt HRT-a 'Najljepši školski vrtovi' ove godine obilježava 25 godina postojanja. Završen je odabir i danas su u našem studiju Bajsić proglašeni najljepši školski vrtovi u Hrvatskoj.

U ovom ekološkom projektu natjecali su se učenici iz više od 150 osnovnih i srednjih škola te djeca iz srodnih odgojno - obrazovnih ustanova. Nagradu za najljepši školski vrt osvojili su učenici Osnovne škole Velika Pisanica a titulu najljepšeg vrtića osvojio je dječji vrtić Radost iz Splita.

Već 25 godina ta je završna priredba prepuna neizvjesnosti, uzbuđenja ali i pohvala za genijalne učenike i djecu i njihove nastavnike. Ovogodišnji je natječaj bio otvoren u ožujku u OŠ Lipik koja je prošle sezonu dobila Zlatnu povelju Hrvatske radiotelevizije za Najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj, a prijave su stizale do Dana planeta Zemlje 22. travnja.

Prosudbeno povjerenstvo tijekom obilaska razgledavalo je vrtove, davalo stručne savjete učiteljima i djeci kako ispraviti nedostatke, a visokim ocjenama vrednovalo one koji ulaze u uži izbor za neku od nagrada.

- Posebna dodana vrijednost našeg projekta je krajobrazna arhitektica Dobrila Kraljić koja je dio je ekipe i prepuna je savjeta koji pomažu malim vrtlarima i njihovim nastavnicima u kreiranju vrta, ističu organizatori.
Kamenjar koji krasi školski vrt u Vinogradcima Projekt 'Najljepši školski vrtovi' pokrenula je kroz emisiju Slušaj kako zemlja diše urednica na Hrvatskom radiju Lidija Komes u želji da se djeci koja se nakon ratnih strahota vraćaju svojim domovima i školama omogući da nastavu dožive iz drukčijega kuta.

- Ekološko-obrazovni projekt Najljepši školski vrtovi Hrvatska radiotelevizija provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora, napominju organizatori.

Uoči današnje dojele gošće emisije Dobro jutro, Hrvatska bile su voditeljica projekta Najljepši školski vrtovi Đurđica Čočić, i članica povjerenstva, voditeljica Službe u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost mr. sc.mr.sc. Vesna Cetin Krnjević, a projekt možete pratiti i na Facebooku:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!