Na HRT-u završen projekt Škola na Trećem

03.06.2020.

17:37

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Na HRT-u je svečano obilježen završetak projekta "Škola na Trećem", koji je počeo 16. ožujka zbog epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.
Na HRT-u je svečano obilježen završetak projekta "Škola na Trećem", koji je počeo 16. ožujka zbog epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, a s ciljem osiguranja kontinuiteta odgojno-obrazovnog procesa za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Bio je to zajednički projekt Hrvatske radiotelevizije i Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, koji su organizirali provedbu nastavnog programa i izvođenja nastave na daljinu. Povodom završetka na Prisavlje su se okupili svi sudionici projekta. Obraćajući se okupljenima glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić zahvalio je svim sudionicima projekta "Škole na Trećem" i rekao: 

- Ovaj projekt radili smo 12 tjedana u uvjetima lockdowna, kada je sve stalo, kako bismo djeci od prvog do četvrtog razreda omogućili nastavu. Projekt je jako dobro prihvaćen, kako od naše djece, što je i najvažnije, tako i od institucija poput Europske radiodifuzijske unije. Mnoge televizije slijedile  su naš primjer kada je riječ o obrazovanju, dodao je. Naglasio je i kako je bilo izuzetno važno pripremiti projekt u vrlo kratkom roku  te je podsjetio da je u njemu sudjelovalo više od 120 zaposlenika HRT-a, više od 60 učiteljica i učitelja, a pristiglo je i više od 100.000 dječjih radova.

Voditeljica projekta bila je HRT-ova urednica Rahela Štefanović s timom odličnih novinara, voditelja, snimatelja, realizatora i mnoštvom tehničke ekipe.

Ministrica Blaženka Divjak zahvalila je javnom medijskom servisu na suradnji tijekom projekta.

- Ni u teškim vremenima mi nismo odustali od obrazovanja. Pokazali smo da se nastava može pripremiti, da se može napraviti i da to može biti uspješno, prije svega jer je ovih 200-njak ljudi, koji su na različite načine bili uključeni, rečeno sportskim rječnikom, ostavio srce na terenu. To se vidjelo, to je prihvaćeno, rekla je ministrica Divjak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!