08:52 / 04.10.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Nacrtajte portret Ruđera Boškovića

-

-

Foto: - / -

Osnovna škola Grigora Viteza poziva sve vrtiće i škole u Hrvatskoj i inozemstvu da dječje portrete znanstvenika Ruđera Boškovića za natječaj pošalju do 19. studenog ove godine.
Osnovna škola Grigora Viteza u Zagrebu već treću godinu organizira likovni natječaj Velikani hrvatske prošlosti. Sudjelovati mogu sve naše škole kao i hrvatske škole u inozemstvu.

Velikani hrvatske prošlosti oživjeli su iz kista djece - kralj Tomislav i Dora Pejačević. Crtanje je prilika da se o važnim ljudima nauči mnogo više, potpunije i dublje jer, da bi nastao dobar portret, treba proučiti njihovo djelo i život.

Osnovna škola Grigora Viteza poziva sve vrtiće i škole u Hrvatskoj i inozemstvu da dječje portrete znanstvenika Ruđera Boškovića za natječaj pošalju do 19. studenog ove godine.  U prosincu je velika svečanost predstavljanja crteža i nagrađivanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!