Nagrada "Profesor Baltazar" najboljim učenicima

05.07.2019.

08:56

Autor: HRT/Hina

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Novčanim iznosima za izvrsnost nagrađeni su učenici te učitelji/nastavnici, mentori učenika škola Grada Zagreba koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto.
Na inicijativu gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, od ove školske godine (2018./2019.) dodjeljuje se nagrada "Profesor Baltazar" kojom se novčanim iznosima za izvrsnost nagrađuju učenici te učitelji/nastavnici  mentori učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto.

Nagrade je primilo 312 učenika i 227 mentora.


Svečana dodjela nagrada bila je u KC Vatroslav Lisinski.


- Lijepa je to nagrada, kao što je rekao gradonačelnik, za ljetni džeparac dobro će doći, izjavila je Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. Dodaje kako su mentori oni koji potiču i oni koji otkrivaju djecu, njihovu kreativnost i znanje. Ovo je poticaj da se pokaže da oni nisu u sjeni, nego su vidljivi.


Uz plakete idu i novčani iznosi - za osvojeno prvo mjesto 2.000 kuna, za drugo 1.500, a za treće mjesto 1.000 kuna. Također, nagrade se dodjeljuju pjevačkim zborovima i orkestrima koji su na 62. glazbenim svečanostima i na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenta glazbe osvojili jedno od prva tri mjesta.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, na čiju je inicijativu ustanovljena nagrada, čestitao je svima nagrađenima koji su se okupili u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, ističući da je nagrada pokazatelj da se Grad Zagreb, kao osnivač osnovnih i srednjih škola, sustavno brine o obrazovanju.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!