Nagrade za najbolje učenike, buduće znanstvenike

23.02.2022.

12:25

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Nagrađivanje najboljih srednjoškolaca

Nagrađivanje najboljih srednjoškolaca

Foto: Dnevnik / HRT

U Ministarstvu obrazovanja predstavljen je projekt nagrađivanja najboljih 6 "radova - eseja" nove generacije učenika srednjih škola i njihovih mentora iz područja biologije čovjeka, kemije i genetike. 

Riječ je o zajedničkom projektu Međunarodnog društva primijenjenih bioloških znanosti, Ministarstva i Agencije za odgoj i obrazovanje. Natječaj za slanje eseja traje do 1. svibnja, a nagrade najboljim srednjoškolcima - budućim znanstvenicima - dodijelit će nobelovci na međunarodnom kongresu u Dubrovniku u lipnju.

- I kad im se uruči nagrada, imam internu ideju da te mlade zatvorim s nobelovcima, njih troje u jednu prostoriju i da razgovaraju sat vremena o budućnosti, o tome kako su došli do nagrade i što naši mladi iz Hrvatske moraju napraviti da bi išli putem izvrsnosti, rekao je Dragan Primorac, liječnik i znanstvenik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!