13:42 / 15.09.2021.

Autor: Hina/V.M.

Nagrađeni filmovi mladih filmaša dostupni online

Festivalska projekcija

Festivalska projekcija

Foto: Filmska revije mladež / Four River Film Festivala

Najbolji srednjoškolski filmovi s ovogodišnje 14. Filmske revije mladeži i 26. Four River Film Festivala mogu se pogledati online do 20. rujna.

Grand Prix osvojio je španjolski film "Zalij mi cvijeće" u režiji Jordija Sanza, uz obrazloženje žirija da je ovo jedan ozbiljan pristup intimnoj temi koja je ispričana preciznim, autentičnim i pronicljivim filmskim sredstvima.


Nagradu publike dobio je film "Pisac" u režiji učenika Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju iz Zagreba, a Žutu zastavu, koju žiri mladih dodjeljuje filmu koji svojim temama i pričama najuspješnije i najuvjerljivije osuđuje nasilje, primio je film "Pokreni solidarnost" Medicinske škole Osijek.


S festivala poručuju da, iako, zbog pandemijskih neprilika, nisu bili u cijelosti uživo, iz godine u godinu raduje ih interes publike - karlovačka publika pratila je natjecateljski program i večernje projekcije, a preko 10 tisuća korisnika pogledalo je filmove iz natjecateljskog programa online.


Four River Film Festival i Filmska revija mladeži zatvoreni su u subotu, 11. rujna dodjelom nagrada u Urbanom parku Hrvatskog doma, a dodatne online projekcije nagrađenih filmova mogu se pogledati ovdje.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!