Najbolja mlada plesačica u suvremenom plesu

04.01.2018.

13:30

Autor: Ivana Debeljak/M.Š.

default error photo
Elena Beganović iz Velike Gorice, naša je najbolja mlada plesačica u suvremenom plesu. I više nego dovoljan razlog da je upoznamo.
Elena Beganović iz Velike Gorice, naša je najbolja mlada plesačica u suvremenom plesu. I više nego dovoljan razlog da je upoznamo.

Elena Beganović se plesom počela baviti sa samo 3 godine. Kao i svako dijete mama je odlučila da će me upisati na neku aktivnost i tako je ona izabrala ples. A ja sam nedugo zatim shvatila da to stvarno volim i da počinjem u tome sve više uživati. Danas, sa svojih 20 godina, Elena je naša najbolja mlada plesačica suvremenog plesa. Tu titulu o kojoj sanjaju mnogi mladi plesači osvojila je na nedavno održanom natjecanju 'Mia Čorak Slavenska'. To je natjecanje u suvremenom plesu koje se već dugi niz godina održava u Zagrebu, plešemo zadanu koreografiju i slobodnu. Ja sam radila sa mentoricom Anom Vesel Križaj. Dakle proglašena sam najboljom plesačicom u kategoriji iznad 16 godina i kao ukupna pobjednica cijelog natjecanja.
Riječ je o najuglednijem natjecanju u plesu u jugoistočnom dijelu Europe. Na njemu sudjeluju plesači iz cijele Hrvatske. U njezinoj konkurenciji bilo je više od 15 plesača.  To priznanje, kao i svako drugo mi znači jako puno zbog toga što mi daje zapravo potvrdu za moj rad i trud i uloženo vrijeme i svakako je motivacija za dalje.  A u svojoj plesnoj karijeri uistinu je imala mnoga priznanja. Od onih na državnoj i europskoj do priznanja na svjetskoj razini. Recimo, prije pet  godina na svjetskom kupu osvojila je drugo mjesto. Iza svega toga stoje konstantni treninzi. Tri puta tjedno početkom sezone, a u vrijeme natjecanja trenira svakodnevno.  Kod plesa najviše volim to što možemo biti kreativni, možemo se izražavati kroz ples, kroz pokret, možemo biti što god želimo i raditi na ljepoti pokreta, na kvaliteti. Natjecanje M'ia Čorak Slavenski' je zaokružilo ovogodišnju  plesnu sezonu i sada umjesto praznika kreću treninzi za novu sezonu u kojoj nas čekaju državno natjecanje, prvo kup hrvatske, pa svjetska i europska natjecanja, naravno ako se plasiramo...
Uza sve treninge i natjecanja, Elena izvršava i školske obaveze. Učenica je 3. razreda Gimnazije u Velikoj Gorici, a hoće li joj ples postati i profesija, kaže, pokazat će vrijeme. S obzirom da se plesom bavim od svoje treće godine, stvarno je postao velik dio mog života i htjela bih da i dalje uvijek bude, ali kao i sve odluke u životu  što ću dalje s plesom je isto jedna velika odluka tako da imam još dvije godine za razmišljanje pa ću nakon toga vidjeti.
A do tada će u plesu uživati i, ne sumnjamo, za svoje izvedbe osvajati još mnoga priznanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!