Najbolji hrvatski robotičari danas na FER-u

22.01.2018.

13:51

Autor: DJH/M.Š.

Rosie i Leon Čuljak (HRT)

Rosie i Leon Čuljak (HRT)

Foto: - / HRT

Studentska udruga eSTUDENT, u suradnji s timom Elektroboja, organizira uvodnu panel-raspravu 'Svijet robota u Hrvatskoj'.
Studentska udruga eSTUDENT, u suradnji s timom Elektroboja, organizira uvodnu panel-raspravu 'Svijet robota u Hrvatskoj' u kojoj će se spominjati važna pitanja vezana uz područje robotike.
Jedan od sudionika panel-rasprave je dr. sc. Josip Ćesić - voditelj autonomnih tehnologija u tvrtki Gideon Brothers. Predavanje će se održati danas u 15 sati  u dvorani D1 na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računalstva kako bi se povećala svijest studenata o stanju robotike u Hrvatskoj. Najbolji robotičari iz Lijepe naše prikazat će kako je robotika uistinu prisutna u našoj svakodnevici, od medicine, preko domaćinstva pa sve do najvećih dubina mora. 
Impresivan životopis profesora Bojana Jerbića sadrži brojne uspjehe poput razvoja jednog od najnaprednijih laboratorija za primijenjenu robotiku u Europi i rad na razvoju robotske primjene u medicini. O predstavniku prve generacije kućnih robota saznat će se od dr. sc. Josipa Ćesića. Ako Vam se ne da pospremati stan ili ne možete pronaći izgubljene ključeve, u tome Vam pak može pomoći njihov čovjekoliki robot Rosie. S druge strane, u morski svijet sudionike rasprave odvest će profesor Nikola Mišković, stručnjak za podvodnu robotiku. U panel-raspravi sudjelovat će i drugi vodeći stručnjaci u području robotike poput profesora Stjepana Bogdana (FER), Željka Goje (HSTEC) i Željka Krnjajića (Hrvatski robotički savez).
'Svijet robota u Hrvatskoj' samo je početni dio projekta 'Elektroboj' čija je svrha približiti ovu temu publici te motivirati studente na stvaranje vlastitih projekata iz područja elektrotehnike. Studenti kroz ovo natjecanje razvijaju svoje inženjerske sposobnosti, dodatne vještine koje se na fakultetima ne uče, a koje će kasnije moći primijeniti na stvarnim projektima. Više informacija o samom natjecanju i predavanjima možete doznati na službenoj web stranici, na Facebook stranici.
Više o današnjoj panel-raspravi i natjecanju Elektroboj za Dobro jutro, Hrvatska  govorili su prof. Stjepan Bogdan i Ena Fuzul, voditeljica tima Elektroboj, eSTUDENT.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!