10:08 / 08.03.2021.

Autor: T.V./Hina

Najkreativnijim srednjoškolcima nagrada od 10 tisuća kuna

Ideja godine - najkreativnijim srednjoškolcima nagrada od 10 tisuća kuna

Ideja godine - najkreativnijim srednjoškolcima nagrada od 10 tisuća kuna

Foto: - / Pixabay

Otvorene su prijave za Ideju godine, srednjoškolsko poslovno natjecanje na kojem se traže kreativna i inovativna tehnološka rješenja. Najbolji tim ili pojedinac bit će nagrađeni s 10 tisuća kuna bruto.

Do 26. ožujka rok je za rane prijave, svi koji ih pošalju do tada, dobit će recenziju stručnog žirija i mogućnost da prijavu poprave. Krajnji rok za prijavu na natjecanje je 18. travnja, finalisti se proglašavaju 23. travnja, a samo finale je 29. travnja u Zagrebu ili, budu li epidemiološke prilike loše, virtualno.

Ideja godine natjecanje je za srednjoškolce koji žele napraviti svoj prvi poduzetnički korak. Od njih se ne traži da pokažu znanje u školskom gradivu, nego da iznesu poslovni plan, pokažu inovativnost i kreativnost, ali i dobre prezentacijske vještine.

Pri tome moraju koristiti internet ili neku od novih tehnologija, primjerice umjetnu inteligenciju, internet stvari (IoT), digitalno proširenu stvarnost (AR), robote, blockchain, virtualnu stvarnost, bespilotne letjelice, 3D ispis itd.

Ideju godine organizira portal srednja.hr, zlatni partner projekta je Effectus Studij financija i prava.

Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija (HZŽ) i Medijska platforma Poduzetnik, objavio je HZŽ.

Pokrovitelji projekta su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za odgoj i obrazovanje te Zagrebački inovacijski centar ZICER.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!