Najveći svjetski filmski festival za djecu i mlade stiže u Šibenik

08.03.2023.

21:33

Autor: Ivona Ramadža Čolić/Dnevnik/HRT/IMS/A.V.

Najveći svjetski filmski festival za djecu i mlade stiže u Šibenik

Najveći svjetski filmski festival za djecu i mlade stiže u Šibenik

Foto: HTV / HRT

Najveći svjetski filmski festival za djecu i mlade - talijanski Giffoni, odabrao je Hrvatsku, točnije Šibenik, kao jednu od četiri europske destinacije za promociju talijanskog filma za djecu i mlade. Za učenike osnovnih i srednjih škola tijekom četiri dana pripremili su mnogo filmova.


Iz Šibenika se za središnji Dnevnik HTV- a javila Ivona Ramadža Čolić.


- Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što je u Kući umjetnosti Arsen stigao najveći film festival za djecu i mlade- Giffoni film festival tijekom kojega će se prikazati 28 različitih igranih, dokumentarnih i kratkih filmova za djecu i mlade. Pogledat će ih 600 naših mladih sugrađana, rekla je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik.


Nekad je Šibenik imao 5 kino dvorana, a u Šibeniku su snimljeni i najstariji filmski kadrovi u ovom dijelu Europe. Grad je to zlatnim slovima upisan u povijest filma i filmske umjetnosti u Hrvatskoj i Europi zbog čega ne treba čuditi odluka talijanskih organizatora.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!