16:25 / 11.01.2018.

Autor: HRT

Napokon se znanje isplati!

-

-

Foto: - / -

Isplatilo se ići na natjecanja! Jer kako bi inače 7 dana proveli u obnovljenom Maškovića Hanu, najvećem svjetovnom spomeniku turske arhitekture u Europi iz 17. stoljeća.
U Maškovića Hanu u Vrani okupili su se mali genijalci. 14 darovitih osnovnoškolaca sudionici su prve "Zimske škole tehničke kulture Zadarske županije". Promatraju zvijezde, provlače se špiljama i sudjeluju u brojnim radionicama.

Napokon se znanje isplati! Ovih 14 zadarskih osnovnoškolaca sudionici su državnih natjecanja iz prirodnih znanosti. Nagrada im je sedam dana Zimske škole tehničke kulture.

Isplatilo se ići na natjecanja! Jer kako bi inače 7 dana proveli u obnovljenom Maškovića Hanu, najvećem svjetovnom spomeniku turske arhitekture u Europi iz 17. stoljeća. No ipak su u školi. I nova znanja treba stjecati.

Ovi strojevi prvi put radim na ovome, zabavno je , program je dobar svašta možeš  vidjeti, oduševljen je Luka Bralić iz Osnovne škole Stjepana Radića, Bibinje.

Može svašta vidjeti ali i svašta raditi. Primjerice, koristi se unimatom.

Trenutačno radim kutiju od drveta, moramo izrezti oblike, pa ćemo kasnije zalijepiti da bi dobili kutije, objašnjava Stipe Pelaić, OŠ Šime Budinića, Zadar.

Vidjeli smo puno toga, naučili, zabavno je, kažu sudionici.

Druženje, nova prijateljstava, poticanje izvrsnosti za mnoge su važan razlog za sudjelovanje u Zimskoj školi. A dok su popodnevni sati rezervirani za radionice, u jutarnjim se odlazi na izlete. Modrić špilja, Benkovac, Paklenica, Šibenik neki su od izleta organiziranih za ovu darovitu djecu.

Nagrada je to za rezultate koje su ostvarili na državnim natjecanjima iz prirodnih znanosti i tehničkog područja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!