17:47 / 08.02.2018.

Autor: HRT

'Ne čini drugima ono što ne želiš da čine tebi'

-

-

Foto: - / -

Razvojem novih tehnologija elektroničko nasilje među djecom postalo je, nažalost, sve češće. Upravo su zato prevencija te edukacija roditelja i djece ključne. U Rijeci su napravljeni već prvi koraci.
U sklopu kampanje 'Spriječimo govor mržnje na društvenim mrežama' u Muzeju starih računala i informatičke tehnologije 'Peek and Poke', predstavnici Policijske uprave i Muzeja održali su osnovnoškolcima predavanje o načinima sprečavanja svih oblika govora mržnje te o savjesnom i sigurnom ponašanju na internetu.

Jedna od poruka koje su danas uputili javnosti je: 'Ne čini drugima ono što ne želiš da čine tebi'. Osim djelatnika prevencije PUPGŽ i učenika, predavanju je prisustvovao poznati olimpijac Samir Barać, predsjednik Riječkog sportskog saveza.

Ovom prilikom bih skrenuo pozornost svim roditeljima da što više vremena provode sa svojom djecom, da ih imaju za prijatelje na društvenim mrežama, da što više komuniciraju i razgovaraju, odnosno da im računalo i internet ne budu zamjena za dadilje, poručio je policajac Darijo Tonković.

Djeca bi, s druge strane, trebala bi biti svjesna sigurnosti na društvenim mrežama, dakle na internetu, svoje privatnosti - trebali bi paziti što pišu, s kim komuniciraju i razgovaraju, kakve slike i fotografije objavljuju da ne bi došlo do nekih zlouporaba i malverzacija, odnosno da u virtualnom svijetu ne čine ništa što ne bi činili u stvarnom životu, dodao je Tonković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!