16:18 / 15.02.2019.

Autor: Franka Jović Tonkli/HRT

Ne trpaj sve u isti koš!

-

-

Foto: - / -

Studentice su, uz novčanu potporu Europskog socijalnog fonda, osmislile i provele akciju "Ne trpaj sve u isti koš!".
Već treću godinu splitska Udruga za zaštitu prirode, okoliš i održivi razvoj Sunce sa splitskim fakultetima provodi program društveno korisnoga učenja. I baš zahvaljujući toj suradnji i četirima studenticama, počelo je odvojeno prikupljanje otpada na šest splitskih fakulteta.

Hajdi, Anamarija i Blanka, tri su od četiri djevojke zahvaljujući kojima plastika i papir više ne odlaze u kante s ostalim otpadom.

Studentice su, uz novčanu potporu Europskog socijalnog fonda, osmislile i provele akciju "Ne trpaj sve u isti koš!".

- Ovo je u cilju zakona o održivom gospodarenju otpadom, to je jedna od gorućih tema i htjeli smo podsjetiti koliko je bitno da se napokon počne raditi, pa evo počnimo od mladih, studenata koji su najzainteresiraniji za ovakve stvari - kazala je Anamarija Jolić, jedna od autorica projekta.

Kao dio programa društveno korisnog učenja, dio nastave provele su u udruzi, a zaslužile su tako i obvezne bodove za neke kolegije. Njihova je, pak, obveza, uz projekt za koji im je osigurano oko 4 tisuće kuna, odraditi 30 sati u semestru.

- Mislim da je sam koncept društveno korisnog učenja jako interesantan za implementaciju u znanstveno obrazovanje u Hrvatskoj i svakako će FGAZ razmotriti kao jedan od vida učenja u budućnosti - poručio je Neno Torić, prodekan za znanost, inovacije i međunarodne odnose FGAG-a.

Uz Pravni, PMF, Ekonomski, Kemijsko-tehnološki i jedno privatno učilište, Građevinski je fakultet šesti koji je udomio kutke za odvajanje otpada ovih vrijednih studentica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!