21:13 / 06.02.2020.

Autor: Jadranka Cicvarić Šiftar/Puls/B.A./HRT

Nepopravljivi optimist: "Htio bih djetetu reći da sam učinio sve što mogu"

-

-

Foto: - / -

Mislav Ante Omazić kaže da se u mlade ulaže potičući ih da rade ono što uistinu najbolje rade, da stvaraju
Svoj posao profesora na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Mislav Ante Omazić smatra privilegijem. Mlade ljude vidi kao rješenje hrvatskih problema, samo ako ih pametno potaknemo i usmjerimo. Zato je i osmislio izborni kolegij Menedžment promjena za koji se umjesto klasičnog ispita realiziraju društveno korisni projekti.

- Iza svega što radim i zašto radim u principu su moja djeca. Ne samo moja, nego sva djeca, kaže Omazić.

- Htio bih jednog dana, kad me dijete pita jesam li uistinu pokušao svijet učiniti boljim, da mogu bez imalo grižnje savjesti reći da sam napravio sve što sam mogao i da on kaže "Stari, ja ti vjerujem", dodaje.

Smatra da se u mlade ulaže potičući ih da rade ono što uistinu najbolje rade, da stvaraju.


Lea Mišura, jedna od studentica, kaže da na ovom kolegiju nema ispita kao takvih, već su pretočeni u projekte koje studenti provode u stvarnim životnim situacijama.

- Jer znanje nije znanje ako nije pretočeno u iskustvo, kaže.

Jedan od projekata je Generacijsko zrcalo u sklopu kojega studenti prikupljaju savjete starijih ljudi i objavljuju ih na Facebooku, a usput ih malo podučavaju tehnologiji kako bi im približili svijet mladih. U projektu Treća sreća studenti su pak starijim osobama organizirali stand up nastup komičarske megahit zvijezde Marine Orsag.


- Stvarno je bilo super, zanimljivo je bilo gledati ih dok nastupamo. Bila je prekrasna energija. Ako ne dobiju 17, a ne 5 kao ocjenu za ovo, onda ništa nismo napravili, poručila je Orsag.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!