Nepoznato o filmu 'Harry Potter i Princ miješane krvi'

09.01.2019.

20:09

Autor: M.Š./HRT

default error photo
Večeras na Drugom programu u 20 sati pogledajte film 'Harry Potter i Princ miješane krvi', šesti film serijala o najpoznatijem čarobnjaku Hogwartsa.
Večeras na Drugom programu u 20 sati pogledajte film 'Harry Potter i Princ miješane krvi', šesti film serijala o najpoznatijem čarobnjaku Hogwartsa.

Tijekom školskih praznika Hrvatska radiotelevizija priredila je bogat filmski program, u kojim se ističe ciklus filmova o Harryju Potteru, širom svijeta poznatom čarobnjaku iz pera J. K. Rowling. Večeras je na rasporedu šesti film ove franšize – 'Harry Potter i Princ miješane krvi'Harry Potter i Princ miješane krvi.

Glumac koji je utjelovio mladog Toma Riddlea (punim imenom Tom Marvolo Riddle, odnosno Lord Voldemort) i životno je povezan s glumcem koji je igrao Voldemorta. Hero Fiennes Tiffin uistinu je nećak Ralpha Fiennesa koji je utjelovio 'Onog Čije Se Ime Ne Govori'.
                                                              Albus Dumbledore (Michael Gambon)

Radeći na scenariju za ovaj film, J. K. Rowling, prvi put je otkrila da je Albus Dumbledore gay. U izvornom scenariju postojala je rečenica u kojoj Dumbledore govori o svojoj zaljubljenosti u jednu djevojku, što je potaknulo Rowling da objasni da se on zaljubio samo jednom i to u velikog čarobnjaka Gellerta Grindelwalda koji mu nije uzvratio osjećaje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!