Noel Lakić, zlatni zadarski matematičar

05.09.2018.

12:05

Autor: M.Š./K.T./HRT

Noel Lakić

Noel Lakić

Foto: - / -

Noel Lakić, mladi Zadranin, učenik matematičke gimnazije na nedavno održanoj 12. Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi osvojio je zlatnu medalju.
Zadarska ekipa HRT-a posjetila je Noela Lakića, mladog Zadranina, učenika matematičke gimnazije koji je na nedavno održanoj 12. Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi osvoji zlatnu medalju.
Matematička olimpijada održala se u Bielsko-Białi, u Poljskoj, a na joj je  sudjelovalo 66 učenika iz 11 srednjoeuropskih država: Austrije, Češke, Litve, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovačke, Slovenije, Švicarske, Ukrajine i Hrvatske.
Noel Lakić je na Olimpijadi riješio sve zadatke bez pogreške i osvojio zlatnu medalju. U individualnom dijelu natjecanja rješavao je četiri zadatka, dok je u timskom rješavao osam zadataka. Skromno kaže da zlato i nije prevelika uspjeh, jer zadaci u individualnom djelu i nisu bili preteškiEkipno srebro gotovo je zlatnog sjaja jer im je nedostajalo rješenje za svega pola zadatka, a bili su mu na tragu.
Matematiku mu je dobro išla od malena. Uspjeh na prvom natjecanju usmjerio ga je da se njome više bavi, pa ne čudi što kaže da mu je u zadnje tri godine postala zapravo zanimljiva. Osim što je odličan u matematici, niti u drugim predmetima ne zaostaje uspjehom što je potvrdila i Noelova razrednica,  profesorica hrvatskog jezika Sanja Vlahović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!