09:34 / 26.02.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Norbert Gedike - desetogodišnji čarobnjak na ledu

-

-

Foto: - / -

Norbert ima visoke ciljeve - dosegnuti najviša postolja, kao i njegov uzor Javier Fernandez iz Španjolske, koji je sada osvojio broncu na Olimpijskim igrama.
Norbert Gedike uspješan je desetogodišnji klizač koji je u siječnju po treći put osvojio prvenstvo Hrvatske, a prošli vikend i prvenstvo Zagreba. Prije toga Zlatnog medvjeda. Dobro stoji i u European Criteriumu, europskom rangu natjecanja za mlade klizače.

Norbert kliže od vrtićkih dana. Klizanje podrazumijeva svakodnevne, vrlo slojevite i različite treninge, na ledu i izvan njega. Ima izraženu predanost i disciplinu u radu. Ima i visoke ciljeve, dosegnuti najviša postolja, kao i njegov uzor Javier Fernandez iz Španjolske, koji je sada osvojio broncu na Olimpijskim igrama. Dan mu je ispunjen do zadnje minute, trening ima prije škole a vrlo često i popodne. Kraj tjedna završava obično treningom u subotu.

U osnovi, na neki način, on je dječak koji reflektira način života mnogih malih sportaša u individuanim sportovima jer ovisi o sebi, svojem trudu, svojim trenerima i roditeljima koji tome posvećuju vrijeme, financije za trenige, opremu, putovanja, kotizacije.

Norbert Gedike i njegova trenerica Ivana Jakupčević Marinković gostovali su u emisiji Dobro jutro, Hrvatska. Pogledajte snimku gostovanja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!