Nova runda prijepora oko lektire: Selak vs. Reškovac

07.03.2019.

13:21

Autor: D.I./V.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Zadnji je dan anketnog ispitivanja o naslovima izborne lektire koje je Ministarstvo obrazovanja provelo tijekom prošla dva tjedna, pa je pravi trenutak da čujemo što o toj temi kažu Marija Selak i Tomislav Reškovac.
Zadnji je dan anketnog ispitivanja o naslovima izborne lektire koje je Ministarstvo obrazovanja provelo tijekom prošla dva tjedna, pa je pravi trenutak da mišljenja o toj temi suprotstave Marija Selak i Tomislav Reškovac.

- Prošlo je vrijeme kada se lektira određivala dekretom, poručila je nedavno ministrica obrazovanja Blaženka Divjak te poručila da će uvažiti kritike i pitati za mišljenje učitelje.

Reakcije na popis lektire ne staju

Danas je zadnji dan za ispunjavanje ankete u što se – kako navode u resornom ministarstvu – uključili više od 11 tisuća učitelja, nastavnika i knjižničara.

Dok čekamo rezultate istraživanja u emisiji Kultura s nogu o lektiri i kurikulu hrvatskog jezika polemizirali su komentatorica HRT-ove emisije Peti dan, filozofkinja Marija Selak i bivši član stručne radne skupine za izradu kurikula hrvatskog jezika, filozof Tomislav Reškovac:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!