Nove atletske nade iz Benkovca

11.09.2020.

14:33

Autor: Žana Ljuština/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

-

-

Foto: - / -

Dok neki među njima treniraju zbog dobrog društva i zabave, kriju se ovdje i višestruki državni prvaci i rekorderi.
Vrlo skromni, ali s velikim rezultatima. Tako bi se ukratko moglo opisati djecu iz Ateltskog kluba Benkovac. I dok neki među njima treniraju zbog dobrog društva i zabave, kriju se ovdje i višestruki državni prvaci i rekorderi.

Matea Čerina
ima 16 godina, atletikom se bavi posljednjih 10.

- Što reći o curi koja drži 10 državnih rekorda, koja je 37 puta bila prvakinja Hrvatske. Bavi se disciplinama 60, 100 metara, skok u dalji 200 metara i štafeta, rekao je njezin trener Ivica Nekić.

Bez problema mogli bismo je nazvati  "atletskom kraljicom", ali samozatajnoj Matei taj se naziv ne  sviđa.

- To mi nekako stvara pristisak na leđa, nisam takva da se volim hvaliti s tim, rekla je.

A nije da se nema čime pohvaliti - evo samo nekih uspjeha:

- U mlađim katedskim kategorijama nekoliko sam puta bila dvoranska prvakinja, postavljala sam rekorde na 60, 100 m i skoku u dalj, a sada sam juniorska na 100, 200, dodala je.

I Marta, Valentina Sara i Nika uspješne su atletičarke. Nakon svega jedne godine treniranja oborile su državni rekord u štafeti 4 x200 metara. Od 50 djece koliko ih u klubu trenira tek je nekoliko dječaka.

U Benkovcu se  trenira u dvije skupine. U mlađoj se tek stječu prva sportska znanja i vještine. Brzina se kod djece odmah uoči, kaže prvi Matein trener Dario Ivković.

- Nadam se da će iu ovoj skupini biti djece koja će osvajati zlatne medalje i rušiti rekorde, rekao je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!