Novosti u radijskom i televizijskom programu za djecu i mlade

23.09.2022.

08:19

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Pripreme za emisiju "U trendingu"

Pripreme za emisiju "U trendingu"

Foto: HTV / HRT

U emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" predstavljen je televizijski i radijski program za djecu i mlade te noviteti koje donosi jesenska shema.

U utorak 27. rujna na Hrvatskom radiju u 13.10 sati kreće emisija "U trendingu" koju će voditi učenici zagrebačkih osnovnih i srednjih škola, najavila je Ivana Sučić, urednica u programskom odjelu Djeca, mladi, obrazovanje i znanost Hrvatskog radija.

- Odlučili smo dati prostor mladima da oni odrede ono što zanima njihove vršnjake, dodala je.

Teme će biti različite, a cilj je da se s emisijom 'probiju' i na društvene mreže poput TikToka i Facebooka koje mladi svakodnevno koriste.

- Ovo je prva radijska emisija na TikToku, rekla je Sandra Maričić, urednica u programskom odjelu Djeca, mladi, obrazovanje i znanost Hrvatskog radija.

- Većina tih učenika su debatanti Hrvatskog debatnog društva, oni su se snašli odlično. Mi imamo veću tremu nego oni kako će to izgledati. Kreativni su, imaju ideje i izrazito su uzbuđeni zbog ovog projekta, rekla je Sučić.

Radijsko stvaralaštvo se njeguje u mnogim školama pa će i 'mali radijaši' imali priliku predstaviti se u emisiji. Bit će tu i mjesta za glazbu, a naravno birat će je učenici.


Anđelko Glibo, urednik HTV-ovog programskog odjela Djeca i mladi, predstavio je serijal za mlade na "Meeting".

- Mladi sve manje gledaju televiziju pa smo odlučili seriju za mlade postaviti samo na društvene mreže (YouTube, Instagram, Facebook, TikTok), rekao je Glibo.

Kad je riječ o novitetima za djecu - jesenska shema donosi nove nastavke animirane serije "Hu hu" (teme su iz psihološkog, sociološkog i emocionalnog razvoja djece) i potpuno novu animiranu serija Krceki (teme su iz STEM područja).

Također, tu su i dvije nove igrane serije, jedna za mlade, a druga za djecu.

Više doznajte u videu:


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!