14:30 / 12.05.2019.

Autor: HRT

Nu2: Profesori koje učenici obožavaju

Ana Bajo, učiteljica matematike u OŠ "Grigor Vitez" iz Zagreba

Ana Bajo, učiteljica matematike u OŠ "Grigor Vitez" iz Zagreba

Foto: - / -

Profesori koje učenici obožavaju, točnije njih troje, bili su gosti današnje emisije "Nedjeljom u 2".
Profesori koje učenici obožavaju, točnije njih troje, bili su gosti današnje emisije "Nedjeljom u 2". Svojom inovativnošću i entuzijazmom rade svojevrsnu reformu prije reforme. U emisiji su objasnili kako im uspijeva da ih učenici vole.

Ana Bajo, učiteljica matematike u OŠ "Grigor Vitez" iz Zagreba već 12 godina radi taj posao. Osim matematike, djeci se približila i kroz glazbu, kojoj ih podučava. Godinama na satu razrednika provodi projekt "Glazbena abeceda". Na početku nastavne godine odabere bendove, a djeca izvlače kartice s njihovim imenima. Učenici zatim proučavaju bend koji su izvukli na kartici i rade kratku prezentaciju za razred.Maja Milošević, profesorica hrvatskog jezika u Turističkoj i ugostiteljskoj školi u Dubrovniku, nesuđena je glumica. U njenom poslu najvažnija je, kaže, ljubav."Posao kao privilegij" - tako Zvonimir Siladi, profesor strukovnih predmeta, doživljava svoj posao. Na njega gleda kao na "brusionicu dijamanata". Privilegijom smatra mogućnost da bude dio nečijeg života u najosjetljivijem periodu njegova odrastanja.O svom viđenju hrvatske mladeži i školskog sustava razgovarali su s voditeljem Aleksandrom Stankovićem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!