O strahu od emocija u novoj predstavi riječkih lutkara

21.09.2021.

14:09

Autor: Hina/V.M.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Gradsko kazalište lutaka / Rijeka

Predstava autorice teksta i redateljice Tamare Kučinović "Srce veće od mene samog" premijerno će se izvesti 24. rujna u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.

Ravnateljica GKL Rijeka Magdalena Lupi Alvir ocijenila je da je riječ o toploj, dirljivoj i emotivnoj priči smještenoj u svijet životinja, u kojem možemo prepoznati sebe.


- Predstava se bavi strahom od emocija, što je važno posebno danas, u vremenu obilježenom pandemijom. Okolnosti u kojima živimo nisu shvatljivi ni odraslima, a kamoli djeci, dodala je.


Tamara Kučinović rekla je da je predstavu kreirala u vrijeme izolacije, te je nastala kao reakcija na stanje otuđenosti. 


- Shvatila sam da mi treba da se vratimo jedni drugima, međusobnom poštivanju, razumijevanju i toplini, navela je.


Glavni lik je medvjed koji se budi iz zimskog sna, te želi okupiti sve životinje u svom srcu, velikom poput kuće. Kučinović je istaknula da od izvornog teksta nije ostalo gotovo ništa, te da je tijekom vrlo zanimljivog postupka rada na predstavi u riječkom kazalištu nastao posve novi tekst.


Uz Zlatka Vicića u ulozi medvjeda Ursa, glume David Petrović, Tilen Kožamelj, Almira Štifanić, Andrea Špindel, Petra Šarac i Damir Orlić.


Dramaturg i pomoćnik redateljice je Nikša Eldan, likovna oblikovateljica Alena Pavlović, skladatelji su Ivana Đula i Luka Vrbanić a oblikovatelji svjetla Tamara Kučinović i Sanjin Seršić.


Predstava je namijenjena djeci starijoj od sedam godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!