16:55 / 30.01.2018.

Autor: HRT

Obnova područnih odjela dječjeg vrtića 'Cipelica'

-

-

Foto: - / -

Dječji vrtić 'Cipelica', uz matični objekt u Čakovcu, ima još 4 područna odjela. Jedan je obnovljen prošle godine, a na drugome se upravo radi.
Dječji vrtić 'Cipelica', uz matični objekt u Čakovcu, ima još 4 područna odjela. Jedan je obnovljen prošle godine, a na drugome se upravo radi. Obnovu sufinancira Ministarstvo graditeljstva putem programa povećanja energetske učinkovitosti u odgojno obrazovnim ustanovama.
 
Iako je običaj da se vrtićka djeca za vrijeme obnove sele u druge objekte, u Mačkovcu su stvoreni sigurni uvjeti da mali polaznici ostanu u svom objektu unatoč opsežnim radovima.

Radovi bi trebali završiti do kraja veljače. Izolirat će se stropovi, urediti fasada, urediti wc za djecu s teškoćama u kretanju, zamijeniti dotrajala stolarija.

Vrijednost radova na vrtiću je oko 685 tisuća kuna. S 40 posto sufinancira ih Ministarstvo graditeljstva, a sa 60 posto osnivač, Grad Čakovec. Procjena je, da će nakon obnove energetska ušteda biti oko 63 posto, odnosno oko 13 tisuća i 500 kuna godišnje, pa će vrtić iz dosadašnjeg E razreda prijeći u razred B.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!