Od jeseni građanski odgoj u zagrebačkim školama?

20.03.2021.

20:27

Autor: Dominique Bratović-Vela/Dnevnik/IMS/HTV/M.M./HRT

Građanski odgoj

Građanski odgoj

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Otežano provođenje nastave tijekom epidemije posebno se odražava i na brojne izvannastavne aktivnosti te izborne programe u kojima inače sudjeluju djeca iz različitih razreda i različite dobi. Nedavno je predloženo da se u sve zagrebačke škole uvede program građanskog odgoja i obrazovanja, ako za to pokažu interes učitelji i učenici.

Projekti građanskog odgoja koje učenici sami izabiru, ističu učitelji - od volontiranja, preko debate do izrade eko-suvenira, trebali bi biti dostupni svima.

U takvim projektima, koji nisu, samo za ocjenu, rado sudjeluju i starije generacije.

Od jeseni, izvannastavna aktivnost građanski odgoj, ovisno o interesu, ponudila bi se učenicima 5. i 6. razreda u svim zagrebačkim školama. Jedan sat tjedno profesorima bi se platio iz gradskog proračuna.

Građanski odgoj, financiran iz lokalnih proračuna, već se provodi u školama u nekim gradovima i županijama, recimo - Rijeci, Sisku, Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!