07:52 / 28.05.2018.

Autor: E.L.S./S.F./HRT

Od klasike do jazza i Michaela Jacksona

-

-

Foto: - / -

Glazbena škola ima 400 učenika, a osim harmonike može se učiti još 8 instrumenata. Osvojili su brojna prva mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima, a uskoro idu i na svjetsko natjecanje u Kini.
U Glazbenoj školi Rudolfa Matza u Zagrebu odlučili su popularizirati instrument prema kojem postoje brojne predrasude - harmoniku. Mali virtuozi imaju uistinu bogat repertoar - od klasike do jazza i Michaela Jacksona.

Da je čuo kako na harmonici zvuči njegov Billie Jean, i sam Michael Jackson bio bi oduševljen.

Gordan ne svira u društvu. Društvo ima, kaže, velike predrasude što se tiče harmonike, misle da je to instrument za narodnjake i ništa drugo.

Marita je 6. razred Glazbene škole, htjela je upisati klavir i završila na harmonici. Zavoljela je instrument, kaže, pa o klaviru više i nije razmišljala.

Sara je najmlađa, ima i najmanju harmoniku, ali već ima cilj: Voljela bi biti profesorica harmonike.

A dok Sara ne naraste, profesorica Anamarija Nerad bogatim i zanimljivim repertoarom harmoniku će učiniti još atraktivnijim instrumentom. Jazz na harmonici nevjerojatno zvuči, kao i primjerice stavak Glazba podzemne željeznice.

Ova glazbena škola ima 400 učenika, uz harmoniku može se učiti još 8 instrumenata. Osvojili su brojna prva mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima, a uskoro idu i na svjetsko natjecanje u Kini.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!