Odnos djece prema religiji u novom Sviličićevu filmu

18.09.2018.

13:23

Autor: V.M./A.B./HRT

default error photo
U Šibeniku i okolici redatelj Ognjen Sviličić snima dio svog novog filma 'Bog u cipeli'. S oko 4 milijuna kuna snimanje financira Hrvatski audiovizualni centar, a premijera se očekuje za godinu dana.
U Šibeniku i okolici redatelj Ognjen Sviličić snima dio svog novog filma 'Bog u cipeli'. S oko 4 milijuna kuna snimanje financira Hrvatski audiovizualni centar, a premijera se očekuje za godinu dana.

Tema Sviličićeva filma je odnos skupine djece prema religiji: Riječ je o tome kako jedan dečko prolazi kroz pubertet i nalazi neki smisao u životu kroz period u kojem odrasta u učeničkom domu,  otkriva redatelj Ognjen Sviličić.

Dječak dolazi u katolički dom za nezbrinutu djecu i odbija se moliti Bogu jer je bijesan na cijeli svijet. Što ga više na to prisiljavaju, on je sve buntovniji. Međutim, u toj borbi učini mu se da mu Bog ipak pomaže te dječak dobiva nadu.

Na setu mi je odlično, svi su pristojni i dragi ljudi. Bilo mi je super i u Zagrebu, super mi je u Šibeniku, nemam stvarno zamjerke,  priča glavni glumac Franko Jakovčević.

Zamjerke nema ni filmska ekipa: Jako smo zadovoljni. I sigurno je da će Šibenik postati još poželjnija destinacija za snimanje filmova,  komentira Sviličić.

I u ovom filmu redatelj Ognjen Sviličić ostvario je suradnju s glumcima iz Bosne i Hercegovine: Ovo je za mene jako značajno iskustvo, pogotovo zato što igram lik ravnateljice jednog doma koja je po svojim karakternim osobinama prilično drugačija od mene. Tako da mi je jako izazovno kao glumački zadatak to odigrati,  kaže glumica Belma Salkunić Košutić.

Film 'Bog u cipeli' na velika bi platna trebao stići za godinu dana, a redatelj Ognjen Sviličić nada se da će se hrvatski filmovi, koji su nestali s glavnih filmskih festivala, ponovno gledati u Berlinu, Cannesu i Veneciji, te da će on biti jedan od onih koji će ih onamo vratiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!