13:51 / 09.09.2020.

Autor: Sandra Lacković/Regionalni dnevnik/HRT

Održana "Pupica" - mali festival lutkarstva

-

-

Foto: - / -

Tijekom trodnevnog festivala lutkarstva izvedene su četiri predstave i tri bajke.
Već treću godinu Kulturno društvo Aster iz Dubrovnika organizira Mali festival lutkarstva "Pupica." Izazvali su velik interes najmlađih Dubrovčana.

U bajkovitom ambijentu parka Gradac ljubitelji pripovijedanja bajki i lutkarskih predstava došli su na svoje. Tijekom trodnevnog festivala lutkarstva izvedene su četiri predstave i tri bajke.

- Djeca su jako zainteresirana za lutkarske predstave, inače lutke su posebne , djeci daju mogućnost mašte, drugačijeg izražavanja, jako su važne za odrastanje i kompletan razvoj djeteta - smatra Karmela Grgurević iz Kulturnog društva Aster.

Dobro se uvijek dobrim vraća - otkrile su djeci lutkarice Slovenskog kulturnog društva Lipa u predstavi "Tko je Vidu napravio košuljicu".

- U toj predstavi nastupaju životinje i biljke koje zapravo davaju Videku ono što je on njima dobro učinio, zauzvrat će mu napraviti novu košuljicu - otkriva Tanja Baletić iz Slovenskog kulturnog društva Lipa.

Unatoč trudu i entuzijazmu, članice Astera upozoravaju - nemaju prostor za rad.

- Nemamo potporu, to zahtjeva prilično vremena i sredstava da se napravi dobra predstava, dobra lutka, ali ne odustajemo, radimo koliko god možemo - kaže Vanja Balent.

Jer "Pupica" publiku ima - bilo bi je na Gracu i više da zbog koronavirusa nije bio ograničen broj posjetitelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!