17:50 / 03.02.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/HRT

Opet živo na zadarskom Višnjiku

Napokon tjelesna aktivnost

Napokon tjelesna aktivnost

Foto: HRT / HRT

Više od dva mjeseca nije se smjelo na zadarske Banine. Vježbali su tek rijetki, grupiranja su bila strogo zabranjena, a ni djeca iz klubova nisu smjela trenirati. Od ovog tjedna svi su se ponovno rastrčali po zadarskom Višnjiku, a dobra je vijest da uskoro u dječji park stižu i sprave za djecu s teškoćama u razvoju.

Ana Čačić, ponosna mama dvojice malih nogometaša pozorno motri njihov prvi trening nakon više od dva mjeseca. Nije bilo lako u četiri zida s dva hiperaktivna tinejdžera.

- Jedva sam čekala da počne da malo se istrče, evo napokon smo dočekali - kaže Ana.

I Gabrijel, maturant, jedva je dočekao prvi sat tjelesnog. Školska sportska dvorana zatvorena je pa ga odrađuju na Banini.

- Ostati zaključan u kući i onako biti skvrčen cijeli dan šteti našem zdravlju - uvjerava Gabrijel.

I Hrvoje Brkić, njihov profesor tjelesnog, kaže, online treninzi - nije to to. A izležavanje na kauču ostavilo je tragove.

- Vidi se smanjena aktivnost, vidi se da su konzumirali jako puno ugljikohidrata, da su se malo udebljali, da su hiperaktivni i da imaju poremećaj koncentracije - objašnjava Edi Stipić, atletski trener.

Od ovog tjedna na sportskom centru Višnjik otvoren je bazen i tereni, za rekreativce i male sportaše. Mislilo se na sve. Već su stigle i sprave za djecu s posebnim potrebama. Od europskoga novca, oko 200 tisuća kuna, kupit će ih se još. Tako će biti zaokružena jedna sportska priča za sve, kakve praktički nema u Hrvatskoj. Jer ipak ondje trenira čak 165 sportskih udruga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!