15:34 / 29.03.2018.

Autor: T.V./S.B./HRT

OŠ Dragutin Tadijanović posebnu pažnju posvećuje djeci s teškoćama u razvoju

-

-

Foto: - / -

Djeca s teškoćama u razvoju najčešće se obrazuju u specijalističkim ustanovama. U Osnovnoj školi u Petrinji njih 22 školuje se po posebnom, individualiziranom programu kako bi se osposobili za nastavak školovanja ili za što samostalniji život.
Djeca s teškoćama u razvoju najčešće se obrazuju u specijalističkim ustanovama. U Osnovnoj školi u Petrinji njih 22 školuje se po posebnom, individualiziranom programu kako bi se osposobili za nastavak školovanja ili za što samostalniji život.

Osnovna škola Dragutin Tadijanović u Petrinji već 12 godina uz redovnu nastavu ima i posebna odjeljenja za obrazovanje djece s teškoćama u razvoju, kojih je, naglašava ravnateljica škole Ruža Novaković, iz godine u godinu sve više, od početnih 9 sada ukupno imaju 22 učenika u dvije smjene.

Nastavni program je individualiziran, prilagođeni razvojnim sposobnostima svakog učenika. Nastavni se sadržaji povezuju s praktičnom nastavom gdje se učenici upoznaju s različitim materijalima. U nekim se aktivnostima nastoji povezati djecu s teškoćama u razvoju s onima u redovitoj nastavi. Defektolozi rehabilitatori uz pomoć asistenata u nastavi ove učenike nastoje, koliko god je to moguće, osposobiti za samostalan život.

Ova su djeca u OŠ Dragutin Tadijanović u Petrinji, osim u školske aktivnosti uređenja vrta i okoliša, uključeni i u mnoge gradske aktivnosti. Redovito održavaju priredbe i druže se sa štićenicima Doma umirovljenika, a polaznici su i mnogih radionica i predavanja Otvorenog sveučilišta u Petrinji. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!